Vertrouwenspersoon

Wat is een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon is een persoon binnen een bedrijf, vereniging of de directe omgeving van mensen, aan wie men vertrouwelijke zaken kwijt kan. Vaak heeft dit betrekking op bijvoorbeeld seksuele intimidatie of persoonlijke problemen.

Waarvoor kan ik terecht bij de vertrouwenspersoon?

De meest voorkomende problemen waarover je kan praten met de vertrouwenspersoon zijn discriminatie, pesterijen en seksuele intimidatie binnen de vereniging. Echter, je kan ook met andere problemen bij de vertrouwenspersoon terecht. De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Dit houdt in dat alles wat je de vertrouwenspersoon vertelt, vertrouwelijk is en niet zal worden gedeeld met anderen. Alleen als jij er toestemming voor geeft, mag de vertrouwenspersoon informatie delen met anderen, zoals het bestuur. Vervolgens kan er gezamenlijk aan een oplossing worden gewerkt.

Wie is de vertrouwenspersoon bij Ragnar?

Bij Ragnar is de vertrouwenspersoon Karlien Veldscholte. Karlien is al een aantal jaar lid bij Ragnar en is gevraagd vanwege haar open, vriendelijke houding. Karlien is recent afgestudeerd aan haar studie geneeskunde.

Hoe kan ik de vertrouwenspersoon bereiken?

Karlien is regelmatig aanwezig op de zwemtraining en je kan haar altijd aanspreken. Verder is ze te bereiken op het e-mailadres confidant@ragnar-rotterdam.nl.