Vertrouwenspersoon

Wat is een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon is een persoon binnen een bedrijf, vereniging of de directe omgeving van mensen, aan wie men vertrouwelijke zaken kwijt kan. Vaak heeft dit betrekking op bijvoorbeeld seksuele intimidatie of persoonlijke problemen.

Waarvoor kan ik terecht bij de vertrouwenspersoon?

De meest voorkomende problemen waarover je kan praten met de vertrouwenspersoon zijn discriminatie, pesterijen en seksuele intimidatie binnen de vereniging. Echter, je kan ook met andere problemen bij de vertrouwenspersoon terecht. De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Dit houdt in dat alles wat je de vertrouwenspersoon vertelt, vertrouwelijk is en niet zal worden gedeeld met anderen. Alleen als jij er toestemming voor geeft, mag de vertrouwenspersoon informatie delen met anderen, zoals het bestuur. Vervolgens kan er gezamenlijk aan een oplossing worden gewerkt.

Wie zijn de vertrouwenspersonen bij Ragnar?

Bij Ragnar zijn de vertrouwenspersonen Karlien Veldscholte en Bob Meijboom.

Beiden zijn al een aantal jaar lid bij Ragnar en gevraagd vanwege hun open, vriendelijke houding. Karlien werkt op dit moment als arts-onderzoeker. Bob werkt als wiskunde docent en mentor op een middelbare school.

Hoe kan ik de vertrouwenspersonen bereiken?

Karlien is regelmatig aanwezig op de zwemtraining waar je haar altijd aanspreken. Verder is ze te bereiken op het e-mailadres confidant-karlien@ragnar-rotterdam.nl.

Bob is vaak te vinden in het Van Maanenbad om te waterpoloën en te bereiken op het volgende e-mailadres: confidant-bob@ragnar-rotterdam.nl