Algemene informatie

Ragnar heeft een grote, fanatieke zwemtak. Per week zijn er vier trainingen en we doen ieder seizoen mee aan de vijf studentenzwemwedstrijden! De trainingen zijn bedoeld voor zwemmers van elk niveau zolang je in bezit bent van basis zwemvaardigheden. Elke baan heeft zijn eigen niveau. In de eerste baan liggen zwemmers die de basis leren en in de snelste banen zijn de zwemmers te vinden die meestal al hun gehele leven hebben gezwommen.

Lijkt het je leuk om een keer gratis mee te komen trainen? Dat kan! Stuur een mailtje naar onze zwemcommissaris (zwemmen@ragnar-rotterdam.nl) zodat we samen een moment kunnen afspreken waarop je komt kijken!

Wedstrijden

Ragnar doet mee aan de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK). Deze competitie bestaat uit vier wedstrijdweekenden verdeeld over het jaar, afwisselend georganiseerd door de elf studentenzwemverenigingen van Nederland. Zo’n weekend wordt op vrijdagavond afgetrapt met een pre-borrel, waarna op zaterdag de zwemteams een middag lang strijden om de winst. Na het zwemmen wordt er gezamenlijk gegeten om vervolgens de dag af te sluiten met een groot themafeest!

Naast de NSZK’s, vindt ook elk jaar het Open Nederlands Kampioenschap Studenten plaats.

De wedstrijden van het seizoen 2023-2024:

  • NSZK I – Utrecht – 6-7 Oktober 2023
  • NSZK II – Delft – 1-2 December 2023
  • ONKS – Eindhoven – 23-24 Februari 2024
  • NSZK III – Leiden – 19-20 April 2023
  • NSZK IV – Maastricht 28-29 Juni 2024

Klik hier voor meer informatie over de trainingen of de uitslagen. Het zwemreglement vind je hier.

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je altijd terecht bij de zwemcommissaris. Stuur een email naar zwemmen@ragnar-rotterdam.nl.