Waterpolo

Er zijn twee waterpolotrainingen per week. Tijdens de trainingen wordt er aandacht besteed aan sprinten, benen, balgevoel en spelsituaties. De trainingen zijn zo opgebouwd dat beginners goed mee kunnen komen en dat meer ervaren waterpoloërs toch uitgedaagd worden. We doen ieder seizoen mee in de studenten waterpolocompetitie en gaan naar meerdere reguliere waterpolotoernooien zoals Zepta Ter Apel. Daarnaast heeft Ragnar in samenwerking met Z&PC Rotterdam ook drie damesteam en twee herenteams die meedoen in de reguliere Nederlandse waterpolo competitie. Dit seizoen zijn de dames- en herenteams op zoek naar nieuwe spelers.

Toernooien

Vier keer per jaar vindt de Nederlandse Studenten Waterpolo Kompetitie (NSWK) plaats. Tijdens deze middag speel je een aantal wedstrijden tegen andere studentenwaterpoloverenigingen om naderhand samen te eten. Er is een beginnerspoule en een poule voor de meer ervaren spelers, zodat elk niveau waterpoloër mee kan doen. De NSWK’s van het seizoen 2022-2023 staan gepland voor:

  • NSWK I – Leiden –  23 Oktober 2022
  • NSWK II – Nijmegen – 18 December 2022
  • NSWK III – Tilburg – 12 Maart 2023
  • NSWK IV – Delft – 13 Mei 2023

Naast de NSWK’s, gaan we naar meerdere reguliere waterpolotoernooien. Vaak zijn deze toernooien een heel weekend inclusief overnachting en feest. Dé manier om de andere waterpoloërs beter te leren kennen!

Ook dit seizoen (2022-2023) zullen we deelnemen aan een aantal toernooien, waarvan de data en locaties zo snel mogelijk bekend worden gemaakt!

Hier vind je het reglement en de spelregels.

Klik hier voor meer informatie over de trainingen of de waterpoloteams.

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je altijd terecht bij de waterpolocommissaris. Stuur een email op waterpolo@ragnar-rotterdam.nl.